Krimināls, notikumi

Laika periodā no 01.09.2017. līdz 08.09.2017. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 55 notikumi.

Būtiskākie:



  • 1. septembrī tika uzsākta izmeklēšana par 28 kubikmetru zāģbaļķu zādzību Kombuļu pagasta Kebzeros.
  • 2. septembrī tika konstatēta vara vada 30 metru garumā pazušana no veikala “BETA” angāra Krāslavā, Aronsona ielā 7.
  • 4. septembrī tika saņemts iesniegums par to, ka no automašīnas AUDI, kas atradās Krāslavā, Krasta ielā, tika nozagtas zibatmiņa un FM modulators. Par doto faktu tika uzsākts kriminālprocess, atbilstoši Krimināllikuma 175. panta 3.daļai (zādzība ar iekļūšanu) un noskaidrota vainīgā persona - 2003. g. dzimušais Č., vietējais iedzīvotājs.
  • 7. septembrī, veicot kriminālmeklēšanas pasākumus cīņā ar akcizēto preču nelikumīgu apriti, Indras pagasta teritorijā tika izņemti 120 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.


* * * * * *



Ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem (apkopojums 01.09.2017. - 07.09.2017.) Laika posmā no 1. septembra līdz 7. septembrim VP Latgales reģiona pārvaldē pavisam reģistrēti 77 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 8 negadījumi ar cietušajiem. Diemžēl viens bojā gājušai. Sodīti 32 auto/velo vadītāji, kuri vadīja savus transportlīdzekļus alkohola reibumā.



  • 1. septembrī ap 13:15 Rēzeknes novada Ozolaines pagastā pie pagaidām nenoskaidrotiem apstākļiem notika divu vienā virzienā braucošo automašīnu sadursme – Audi un DAF. Negadījuma rezultātā cieta divi automašīnas Audi pasažieri – 1974. gadā dzimusī sieviete un 2011. gadā dzimis zēns, kurš tika hospitalizēts. Policija veic izmeklēšanu un skaidro negadījuma iemeslus.
  • 2. septembrī ap 16:05 Daugavpilī 1990. gadā dzimusī automašīnas BMW vadītāja Saules - Alejas ielu krustojumā nepalaida pa galveno ceļu braucošo mopēda vadītāju, 2000. gadā dzimušu jaunieti (meiteni). Medicīniskā palīdzība tika sniegta mopēdistei.
  • 4. septembrī no rīta Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā 1993. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu Toyota, nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca kokā. Vadītājs ar dažādām traumām tika nogādāts slimnīca. Policija skaidro notikušā iemeslus.
  • Tās pašas dienas pēcpusdienā Ludzas novada Briģu pagastā kāda 1987. gadā dzimusī Volvo vadītāja netika galā ar automašīnas vadāmību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Sievietei tika sniegta medicīniskā palīdzība uz vietas. Visticamāk, ka negadījums notika nedroša braukšanas ātruma izvēles dēļ.
  • Traģisks ceļu satiksmes negadījums notika 6. septembra vakarā, ap 21:10, Daugavpils novada Maļinovas pagastā, kur tika notriekts mopēds, kā rezultātā viens 19 gadus vecs jaunietis gāja bojā, bet otrs 17 gadus vecs jaunietis smagā stāvoklī hospitalizēts. Pēc sākotnējās informācijas automašīnas BMW vadītājs, braucot pa šoseju, negaidīti pamanīja priekšā braucošo mopēdu, kas virzījās pa ceļu bez apgaismojuma, un, izvairoties no sadursmes, BMW vadītājs nobrauca grāvī un apgāzās, taču tobrīd tajā pašā virzienā brauca nākamā automašīna, kurai diemžēl neizdevās izvairīties no sadursme ar mopēdu. Saistībā ar negadījumu uzsākts kriminālprocess. Policija skaidro, kurš no jauniešiem negadījuma brīdī vadīja mopēdu. Tiks nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, tostarp arī ekspertīze, kura noteiks vai negadījuma dalībnieki nav bijuši alkohola reibumā