Putru mēnesis „Pīlādzītī”

Māte mani audzināja kā to balto ābolīti: putru ēdu, medu dzēru, pienā muti nomazgāju. Latvijā putras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā. Uztura speciālisti atzīst, ka aptuveni pusei no uztura ir jāveido graudaugu produktiem.

Mītiem apvītās putras no pieaugušo bērnības mūsdienās ir ieguvušas jaunu veidolu un tās ir gan vienkārši, gan garšīgi pagatavojamas. Graudaugu putras ir enerģijas un spēka avots, jo satur šķiedrvielas un saliktos ogļhidrātus, kas organismā nodrošina lēnu cukura līmeņa paaugstināšanos - tātad pakāpenisku, ilgstošu enerģiju un sāta sajūtu.

J.Vorošilova Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 84 (31.10.2014.).