Par šo un to, par visu ko: Nostiprini matus!

Matu ķemme ir pilna ar matiem, bet tie nebeidz krist ārā, tāpēc Jūs lieku reizi baidāties tos sapīt bizē, nemaz nerunājot par loku šķērēm. Ko darīt? Mēģināsim risināt šo problēmu no iekšpuses. Kas jāēd, lai nostiprinātu matus? Piedāvājam Jums iepazīties ar dažiem produktiem, kas palīdzēs nostiprināt Jūsu matus.

Kvieši — bagāti ar dzelzi. Ēdiet maizi, bulciņas un citus miltu izstrādājumus. Cen- šoties nostiprināt matus, neaizmirstiet par savu figūru, tāpēc pārlieku neaizraujieties!

Citrusaugļi — apelsīni, greipfrūti, laimi, citroni - izvēlieties to, kas Jums vairāk patīk. Tas ir gan garšīgi, gan arī veselīgi - jo citrusaugļu sastāvā ir vitamīns C, bet tas stimulē matu augšanu.

Mandeles — bagātas ar vitamīnu E, bez tam, to sastāvā ir daudz proteīna. Vēl mandeles mēdz dēvēt par dabīgo aspirīnu. Iedomājieties — 15 mandeles = 2 tabletēm aspirīna, tāpēc ēdiet riekstus, un Jums būs ne tikai stipri mati, bet arī pāries galvassāpes.

Liellopu gaļa. Tūlīt veģetārieši sāks nervozēt, taču cinka, dzelzs un vitamīna A daudzums, kas atrodas liellopu gaļas sastāvā, pilnīgi iespējams, liks atkal kļūt par gaļēdāju! Ieteicams Jums vismaz divas reizes nedēļā apēst liellopu gaļas gabaliņu. Savukārt tad, ja Jūs tomēr esat pārliecināts veģetārietis, tad aizstājiet gaļu ar olām un olbaltumvielām.

Soja un sojas produkti spēj paaugstināt hemoglobīna līmeni cilvēka organismā. Tas ļauj Jums piesātināt savu organismu ar skābekli un padarīt matus spēcīgus un skaistus.

Zivis ir ļoti veselīgas, tostarp matiem. Daudzi šī iemesla dēļ dzer zivju eļļu. Ēdot zivis, Jūs saņemat olbaltumvielas, cinku, vitamīnu A. Ja Jūs varat atļauties ēst lasi - tas ir vēl labāk!

Sīpoli. Saviebāties? No bērnības Jums mamma nebeidz skandināt — sīpoli ir veselīgi! Bet mamma taču nemelos un neko sliktu neieteiks. Tāpēc ēdiet sīpolus, jo tur ir daudz vielu, kas veselīgas matiem.

Biezpiens. Liess biezpiens ir veselīgs ne tikai matiem, bet arī nagiem un zobiem. Lietojot uzturā biezpienu, Jūs uzņemsiet kalciju un olbaltumvielas!

Izņemot visu iepriekš minēto, Jums vajadzētu nopietnu uzmanību veltīt savai ēdienkartei, ja Jums ir spilgti izteikti taukaini vai sausi mati. Pirmajā gadījumā Jums vajadzētu pacensties izslēgt no savas ēdienkartes taukainus ēdienus. Centieties ēst pēc iespējas mazāk ceptu, bet vairāk dārzeņus un augļus. Savukārt tad, ja Jums ir sausi mati, Jums tāpat vajadzētu izvairīties ēst ceptus ēdienus, un pēc iespējas vairāk ēst salātus, sieru, dārzeņus un olas.

Pārējos šīs rubrikas materiālus lasiet 2014. gada 21. februāra laikrakstā "Ezerzeme", 8. un 9.lpp.