Par šo un to, par visu ko: Kā izmantot foliju?

— Folijā cepti ēdieni ir sulīgi un mīksti, bet izmantotie produkti saglabā savu aromātu un iegūst diētisku, īpaši veselīgu ēdienu īpašības.

— Gatavojot ēdienu māla traukos, tos pārklāj ar foliju. Kad sautējums gatavs, foliju noņem un ēdienu vēl kādas minūtes pacep cepeškrāsnī, lai virspuse kļūtu zeltaini brūna.

— Plātsmaizes, cepumi, pīrāgi un kēksi cepot neapdeg, ja tos pārklāj ar foliju.

— Produktus, kam ir asa smarža, ledusskapī ieteicams glabāt, ietītus folijā.

— Ja katlā ieklāj alumīnija foliju, uzber uz tās 12 tējkarotes sāls, virsū uzliek nosūbējušu sudraba priekšmetu un uzlej tam karstu ūdeni, pēc pāris minūtēm sudrabs atkal kļūst gaišs.

Pārējos šīs rubrikas materiālus lasiet 2014. gada 14. februāra laikrakstā "Ezerzeme", 8.lpp.