Izgaršo rudeni!

“Dārzeņu burciņa” 1.5 kg kabaču (var likt kapostus), 0.5 kg paprikas, 1 kg tomātu, 0.5 kg sīpolus, 0.5 kg burkānu, 2 ķiploku galviņas. Marināde: 350 gr. ūdens, 200 gr. cukurs, 200 gr. eļļas, 2-3 ēd.k sāls, 180 gr. etiķa 9%

Sterelizējam burciņas, vāciņus turam vērdošā ūdenī un skrūvējam virsū karstus. Visus dārzeņus nomazgājam, paprikai izņem sēkliņas, kabačus nomizojam un arī izņemam sēklas no vidus, burkānus, ķiplokus, sīpolus — nomizojam, tomātiem izgriežam ārā nabiņu (var arī tomātus tvaicēt un noņemt mizu). Visus dārzeņus sagriežam salmiņos. Katliņā lejam ūdeni+ cukuru+sāli+eļļu, uzvāram un beram klāt visus sagrieztos dārzeņus.

Kad uzvārās, vāram 20 minūtes. Tad lejam klāt etiķi, samaisam visu kārtīgi, lai etiķis iesūcas un pavāram vēl 5 minūtes. Liekam burciņās, biezumus ar karotīti saspiežam ciešāk, lai nav pustukšas burciņas. Skrūvējam ciet un griežam otradāk, un atstājam līdz rītam, tad nesam uz pagrabu. Lai labi garšo!

Pārējos šīs rubrikas materiālus lasiet 2013. gada 17. septembra laikrakstā "Ezerzeme", 9.lpp.