Ieliec vasaru burciņā!

Gurķi tomātu biezenī

2,5 kg tomātu,6 saldo piparu pākstis, 2 rūgto piparu pākstis-samaļ gaļas mašīnā, 5 kg sagrieztu gurķu, 6 gredzenos sagrieztus sīpolus, 1 gl. etiķa, 1 gl. cukura, 1,5 gl. augu eļļas, 2 ēdk sāls, ķiploki
Tomātus, piprus vāra 20 minūtes, tad pievieno pārējās sastāvdaļas. Pavāra 2 min, pievieno 3 sasmalcinātus ķiploku un pavāra 3 min. Iznākums - 8 l.
Stingri ievērojiet receptē norādīto produktu daudzumu un nepārvāriet, jo tad gurķi nebūs kraukšķīgi, bet mīksti.

Pārējos šīs rubrikas materiālus lasiet 2013. gada 9. augusta laikrakstā "Ezerzeme", 9.lpp.