Trīs ceturtdaļas iedzīvotāju vēlas maizi bez E vielām

Hanzas Maiznīcas veiktais pētījums apstiprina pēdējā laikā sabiedrībā valdošo tendenci pievērst lielāku uzmanību pārtikas produktu sastāvam. Izvēloties maizi, katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs pārbauda, vai tās sastāvā ir E vielas, un 73,3 % respondentu ir svarīgi, lai maizes sastāvā tā dēvēto E vielu nebūtu.

“Mēs jau sen mēģinājām savā produkcijā E vielas izmantot pēc iespējas mazāk. Šobrīd, pateicoties intensīvam darbam ar izejvielām un to piegādātājiem, kā arī iegūtajai pieredzei, varam panākt tādu pašu maizes struktūru un derīguma termiņu, kāds agrāk bija iespējams tikai ar E vielu palīdzību,” stāsta Hanzas Maiznīcas tirdzniecības un mārketinga direktors Edijs Vegners. „Produktu pilnveidošana turpinās, un mēs arī turpmāk paplašināsim portfeli ar produkciju, kam E vielas netiek pievienotas,” apliecina Vegners.

Kā parādīja pētījums, kopumā vairumam iedzīvotāju zināšanas par E vielām ir vidēji labas. Piemēram, cilvēki zina, ka ne visas E vielas apdraud veselību. Ir tādas, kuru drošums raisa šaubas, bet ir arī tādas, kas tradicionāli ir sastopamas jebkurā virtuvē, piemēram, citronskābe (E330), etiķskābe (E260) un želatīns (E441).

Saskaņā ar aptaujas dalībnieku viedokli, iegādājoties maizi pie plašajiem veikalu plauktiem, svarīgāka par E vielu neesamību maizes sastāvā ir tikai garša, kuru par ļoti svarīgu atzina 80,1 % aptaujāto, un cena, kas ir ļoti vai drīzāk svarīga 75,6 % aptaujāto. E vielu neesamība būtiskāka ir sievietēm (35,7 % sieviešu atzinuši to par ļoti svarīgu faktoru), tomēr arī 31,9 % vīriešu tam pievērš lielu uzmanību.

Iveta ENDZIŅA, AS “Hanzas Maiznīcas” mārketinga vadītāja