Cepumi “Mezgliņi”
400 g miltu, 120 g saldkrējuma sviesta, 120 g medus, 1 ola, 70 g brūnā cu- kura, 1 tējkarote irdinātāja, 1 tējkarote malta ingvera, 0,5 tējkarotes maltu krustnagliņu. Rotāšanai: gatavā cukura glazūra vai pūdercukurs.
Mīkstu saldkrējuma sviestu saputo ar cukuru. Tad pievieno medu, sakuļ olu un saputo visu kopā, kamēr rodas kupla masa. Sviesta maisījumam pievieno maltu ingveru, krustnagliņas un samaisa. Bļodā ar sviesta maisījumu iesijā miltus, kas sajaukti ar irdinātāju un ar koka karoti maisa, kamēr izveidojas bieza pasta. Uz galda, kas nokaisīts ar miltiem, liek sagatavoto masu un iejauc mīklu. Izrullē 5 mm biezā kārtā un ar formiņu palīdzību izgriež figūriņas. Pārliek cepešpannā, kas nosegta ar pergamentu, un katras centrā izveido apaļu caurumu. Cep 10 - 15 minūtes 200 grādu temperatūrā. Tad atdzesē un rotā ar cukura glazūru vai pārkaisa ar pūdercukuru.
Pārējos šīs rubrikas materiālus lasiet 2012. gada 22. maija laikrakstā "Ezerzeme", 4.lpp.