Regīna no Indras pagasta

Gribu pastāstīt laikraksta “Ezerzeme” lasītājiem par cienījamo Regīnu Neverovsku. Viņa ir dzimusi pašā Latvijas nostūrī - Indras pagasta Maksimovas sādžā, pie pašas Baltkrievijas robežas 1931. gada 22. jūnijā zemnieku Ādolfa un Monikas ģimenē kā vidējā meita trīs bērnu ģimenē.

Tika kristīta vecajā Indras koka kapelā (ko savulaik bija uzcēlis pans Nitoslovskis), kas bija Piedrujas Romas katoļu draudzes baznīcas filiāle. Kristīja prāvests Jāzeps Goilevičs. Indrā baznīcu netālu no kapličas sāka celt tikai 1935. gadā.

Latgales lauki bija biezi apdzīvoti un katrā ģimenē auga kupls bērnu skaits.

Regīnas dzīves gājums bija diezgan raibs, kā jau visiem pagājušā gadsimta pirmajā pusē dzimušajiem. Bērnība bija gana skarba, ģimeni skāra Otrā pasaules kara notikumi. Tomēr ģimenē visos laikos bija saglabāta ticība Dievam un attiecīgi ticības garā audzināti bērni. 1940. gada pavasarī Regīna ar lielu vienaudžu grupu prāvesta Vladislava Litaunieka vadībā svinēja Pirmās komūnijas svētkus vēl nepabeigtajā Indras - Balbinovas Romas katoļu draudzes baznīcā. Tā paša gada rudenī bīskapa Jāzepa Rancāna vizitācijas laikā saņēma Iestiprināšanas sakramentu.

Janīna MARKEVIČA
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 48 (21.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.