Pieejams atbalsts ar lauksaimniecību nesaistītu darbību veicināšanai, arī tūrisma aktivitātēm (LAD informē)

Lauku atbalsta dienests (LAD) no 2016. gada 11. jūlija līdz 10. augustam izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu apakšpasākumā “Atbalsts ieguldījumiem ar lauksaimniecību nesaistītu darbību radīšanā un attīstīšanā”.

Pasākuma mērķis ir veicināt ar lauksaimniecību nesaistītu saimniecisko darbību un nodarbinātību lauku teritorijā, kā arī dažādot ar lauksaimniecību nesaistītas aktivitātes, lai attīstītu alternatīvus ienākumu avotus un palielinātu ienākumu līmeni lauku reģionos.

LAD direktores vietnieks Ğirts Krūmiņš atzīst: “Šis ir ilgi gaidīts atbalsta pasākums, jo tā ir iespēja maziem lauku uzņēmējiem attīstīt uzņēmējdarbību lauku teritorijās, kā arī pilnveidot tūrisma pakalpojumus. Jau iepriekšējā plānošanas periodā interese par šo pasākumu bija ļoti liela – tika attīstīta dažādu pakalpojumu sniegšana laukos, arī kokapstrāde, metālapstrāde un citas nozares. Tā ir iespēja ne tikai radīt darba vietas laukos, bet saglabāt arī esošās. Aicinu lauku uzņēmējus būt aktīviem un izmantot šo iespēju.”

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 47 (17.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.