Aerogrāfijas atklāšana

Pasaulē ir tik daudz interesantu lietu! Nudien! Tikai jāprot tās saskatīt. Vislielākā vērtība viennozīmīgi ir cilvēki, kuri dzīvo mums līdzās. Katram no mums piemīt kāds talants. Viens prot gatavot neaprakstāmi garšīgus ēdienus, cits - glezno, vēl kāds - būvē namus.

Tās ir spējas, kas katru no mums padara unikālu un neatkārtojamu. Arī tepat Krāslavā ir cilvēki, kas prot pārsteigt un aizraut. Par to pārliecinājos pati, kad labprāt piekritu apmeklēt vienu no Krāslavas pamatskolas radošajām nodarbībām - meistarklasēm.

Tas ir vesels pasākumu cikls, kam ir nenovērtējama pievienotā vērtība. Tā ir iespēja bērniem lietderīgi pavadīt brīvo laiku, iepazīstot jaunas profesijas un arodus, atklājot tajās sevi, apzinoties katra darba vērtību. Taču galvenais akcents tiek likts uz šo meistarklašu vadītājiem, jo tie ir Krāslavas pamatskolas skolēnu vecāki un vecvecāki. Tā ir lieliska ideja un praktisks piemērs tam, kā jāorganizē to, ko skolā sauc “darbs ar vecākiem”! Šajos pasākumos iesaistās visi - skolēni, skolotāji un vecāki - veidojot īstu komandu!

Šai komandai pievienojos nodarbībā - meistarklasē ar nosaukumu “Aerogrāfija”. Jautāsiet, kas tas ir? Taisnības labad jāsaka, ka arī es šī vārda būtību tā līdz galam neapzinājos. Zināju, ka saistība būs ar krāsām un zīmējumiem. Tā arī bija!

Inga PUDNIKA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 47 (17.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.