Novadpētniecība Ezernieku pagasta bibliotēkā

Bibliotēkā novadpētniecības darbs aktuāls bijis vienmēr, lielu nozīmi pievēršot novadpētniecības resursu apzināšanai, apstrādei un sistematizēšanai.

Bibliotēkas galvenie darba virzieni novadpētniecībā saistīti ar novada kultūrvēsturi, kā arī novadnieku apzināšanu un viņu dzīves stāstu apkopošanu. Iekārtots novadpētniecības plaukts, kurā izvietots bagātīgs materiālu klāsts par mūsu novadu un novadniekiem. Tiek vākti un apkopoti materiāli par mūsu pagasta ievērojamiem cilvēkiem, notikumiem, uzņēmumiem, iestādēm, kultūras un vēstures pieminekļiem. Apkopotas publikācijas no laikrakstiem, žurnāliem un grāmatām par vietējiem vadošajiem darbiniekiem, dzejniekiem, kultūras un izglītības darbiniekiem, mediķiem, zinātniekiem, sportistiem, Bukmuižas baznīcas priesteriem, represētiem, kara dalībniekiem un daudziem citiem, kas dzimuši, mācījušies, dzīvojuši vai strādājuši Ezernieku (Bukmuižas) pagastā.

Ezernieki ir maza Latgales vietiņa, kurai ir sava vēsture, tradīcijas un savas svētās vietas, ievērojami cilvēki un ticība rītdienai.

Ezernieku pagasta bibliotēkas vadītāja Lidija IGAUNE (Loce)

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 47 (17.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.