• Lieldienu pasākums Krāslavas Poļu skolā

    Pavisam nesen bija nozīmīgi katoļu svētki – Lieldienas. Šie ir vieni no galvenajiem svētkiem ikvienam kristietim. Protams, šie svētki ir nozīmīgi arī poļu kultūrā. Tāpēc 2024. gada 5. aprīlī Krāslavas Poļu skolā notika svētku pasākums visiem skolēniem “Lieldienu stacijas”.

    Lasīt
  • Lieldienu dāvana no “Smalkais stils”

    Marta pēdējās dienas un aprīļa pirmā diena izrādījās neparasti siltas. Lieldienas šogad mūs patiesi iepriecināja un ne tikai ar laikapstākļiem. Otrajā svētku dienā skatītājus gaidīja Krāslavas kultūras nams uz pirmizrādi teātra iestudējumam “Medus pods” pēc Annas Dančas tāda paša nosaukuma darba motīviem.

    Lasīt
  • Pāreja uz mācībām latviešu valodā Latgales skolās

    2024. gada 20. martā tika organizēta tikšanās, kurā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, Latviešu valodas aģentūras pārstāvji, mācību grāmatu autore Vineta Vaivade, Krāslavas vidusskolas “Varavīksne” un grāfu Plāteru vārdā nosauktās Krāslavas poļu skolas pedagogi. Galvenā diskusijas tēma ir pāreja uz mācībām valsts valodā skolās, kurām savulaik bija mazākumtautību skolu statuss.

    Lasīt
  • Veselības ministrs reģionālās vizītes ietvaros apmeklēja Krāslavas slimnīcu

    Kā jau vēstījām, pagājušajā nedēļā, 14.martā, Krāslavā viesojās veselības ministrs Hosams Abu Meri. Delegācijas sastāvā bija arī parlamentārais sekretārs Artjoms Uršulskis, ministra biroja vadītāja Renāte Gremze, veselības ministra padomniece komunikācijas jautājumos Ilona Oša, Valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos Antra Valdmane, Veselības inspekcijas vadītāja Anita Slokenberga, Nacionālā veselības dienesta direktors Āris Kasparāns un veselības ministra padomniece juridiskajos jautājumos Līga Āboliņa.

    Lasīt